Ukjente norske sedler fra krigen - opplysninger søkes

Lurer du på hvor mynten din er preget eller hvor mye den er verdt? Post spørsmål her og få svar fra andre medlemmer av forumet
Svar
Oddmund
Innlegg: 59
Registrert: 10 nov 2008 09:26
Sted: Sandnes
Kontakt:

Ukjente norske sedler fra krigen - opplysninger søkes

Legg inn av Oddmund » 10 aug 2018 11:18

Stavanger og Rogaland Myntklubb har fått innlevert to for oss helt ukjente sedler som ifølge påtegning på sedlenes bakside skal være benyttet av regjeringen Nygaardsvold i London under andre verdenskrig. Det vi vet sikkert, er at vedkommende som har skrevet dette på sedlene ikke selv har vært i London, og det er heller ingen i familien eller nærmeste omgangskrets som har vært der. Sedlene har ligget hos en privatperson i Lyngdal/Farsund siden 1940-50 tallet sammen med noen ordinære sedler fra 2. utgave, og da eieren nå har gått bort har hans barn levert sedlene inn til oss for å auksjonere dem bort. Dersom noen kan bidra med opplysninger, så mottas de med takk.
Nye ukjente sedler.pdf
(429.74 kiB) Lastet ned 153 ganger
Hilsen

Stavanger og Rogaland Myntklubb
Kasserer i Stavanger og Rogaland Myntklubb
http://www.rogaland-myntklubb.com

Brukeravatar
Kjetil Kvist
Veteran
Innlegg: 5260
Registrert: 29 jul 2008 12:44
Sted: Oslo
Kontakt:

Re: Ukjente norske sedler fra krigen - opplysninger søkes

Legg inn av Kjetil Kvist » 10 aug 2018 17:15

Jeg har sett disse bildene tidligere, og er noe skeptisk.

Først av alt mangler de et nasjonalitetssymbol. Merkur er ikke spesifikt nok, selv om han var gud for de reisende, handelsfolk og tyver. H7-monogrammet må da vært et selvsagt symbol? Deretter er det ingen andre kontrollmerker som nummer eller lignende. Heller ingen påskrift om hvor de gjaldt og for hva, og slett ikke noe som viser hvilken autoritet som ligger bak sedlene. Det er rart fordi det er snakk om relativt høyt pålydene. Det ville også være merkelig at en regjering skrev pengeseddel på noe som slett ikke var en pengeseddel.

Kan det rett og slett være snakk om "monopolpenger" som noen har hatt det litt gøy med? Det er jo mer sannsynlig at de har vært i en bank i et spill.
Kjetil Kvist
Hjemmeside Gullmedalje.com | Blogg: Gullmedalje | Sverdsluking Facebookside
Medlem av Norsk Numismatisk Forening | Jobb All Verdens Mynter

Svar

Gå tilbake til «Spørsmål og svar»